Omgevingsspray

Vlooien in huis?

Slechts een klein percentage (5%) van de vlooien zit op uw huisdier. Dit betekend dat een groot deel van de vlooiencyclus afspeelt in uw huis. De verschillende levensstadia (eitjes, larven, poppen en vlooien) kunt u aantreffen in de mand, vloerkleed, onder kasten, in kieren/spleten/naden van de bank, vloer en plinten (donkere plekken) van uw huis.

Een vlooienplaag kan snel ontstaan doordat de volwassen vlo 48 uur na de eerste bloed maaltijd haar eerste eitjes legt. Zij kunnen tot wel 2000 eitjes leggen in hun leven.

Heeft uw huisdieren last van vlooien zal u niet alleen hun moeten behandelen maar ook de omgeving gedurende minimaal 1 maand. Het kan soms tot 6 maanden duren voor dat alle vlooien gedood zijn. Dit komt omdat de popstadium van de vlo tot 6 maanden kan overleven in de omgeving.

Indoor-X Omgevingsspray tegen vlooien bij huisdierVirbac Indoor-X

De actieve ingrediënten van Indoor-X doden vlooien, vlooienlarven en andere insecten in huis gedurende een periode van 4-6 weken. Het kan preventief gebruikt worden voor het vertrekken op vakantie maar werkt ook goed als er al sprake is van een vlooienplaag. Een bus van 400 ml is genoeg voor een oppervlakte van 120 m2. Het mag niet op huisdieren gebruikt worden en niet in de nabijheid van aquariums.

Deze spuitbus hebben wij standaard in ons assortiment.